2012. december 9., vasárnap

Mézeskalács - készülődés

Közeleg a péntek, és ezzel egyúttal a nagy mézeskalács sütő happening! Már csak a mézes fűszerkeveréket/őrölt fahéjat kell beszereznem a napokban, és gyúrhatom is a tésztát, hogy szaggathassuk közös erővel. ;)

Idén a klasszik recept helyett egy újjal próbálkozom, nem ígérem, hogy mindent arányt be fogok tartani, de a cél a puha tészta elérése lesz.

A rögtön puha mézes receptje, ami elmozdított ebbe az irányba, Bardócz Éván keresztül ért el hozzám, a cukormázat pedig Limarától kölcsönzöm hozzá:
"20 dkg kávédarálón átforgatott, majd átszitált porcukrot keverek el egy tojás fehérjével (40 g). Mixerrel alaposan elkeverem, majd kevés citromlevet facsarok bele (esetleg ecetet), attól szép fényes lesz. A terülőmáz ugyanez, csak 1-2 ek. vízzel hígítva..."

Bár be kell vallanom, hogy egyre jobban csábít az az eshetőség, hogy Wise Lady receptjének álljak neki, és akkor egy menetben túl leszünk az egészen. Hmm... Csábító!

Aki pedig érzi magában az erőt, törje a kobakját, mert a forradalmi ötleteket akár be is nevezhetjük a Mobili Mania design-mézeskalácssütő versenyére.

kép forrása: mobilimania

Ugye ti is várjátok már, mi sül ki az estből? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...