2013. január 20., vasárnap

A kávédaráló új ruhája

Egy régebbi posztban már emlegettem a kávédaráló megkezdett felújítását, szétszerelését és csiszolását, illetve hogy gyöngyház színűre szeretném festeni. Azt kell mondjam, ez bizony nem volt könnyű menet. Az első bökkenő a kívánt árnyalat beszerzése volt. Egy idő után fel is adtam, és egy matt fehérre esett a választásom, mondván, nem olyan nagy gond, ha egy konyhai kiegészítő nem harmonizál a laptopom színével.. :) Második körben sem annyira a feladat nehézsége (bár kézzel lesmirglizni 4 festékréteget - drapp, barna, fehér, piros -, sem a legjobb móka), hanem a tapasztalat hiánya okozta a kellemetlen meglepetést. És amit megtanultam:

1. Minden festékréteget el kell távolítani, és csak a pattogzó részeket, ahogy sok helyütt írják! Mivel az új festékréteg simám oldja a régit, az pedig miután azt gondolnánk, milyen szépen lefestettük az áltozatot, fogja magát és felhullámosodik. A sötétebb szín pedig akár át is üt.
2. Sprayfestékkel inkább több vékony réteget vigyünk fel kellő távolságból. Mert ha közelről vagy sokat fújunk, akkor megfolyik.
3. Az ecsettel vagy hengerrel felvihető alapozó festék sokszor elhagyható, gyakran viszont nagyon jó szolgálatot tud tenni, hogy az egységes felület eléréséért ne kelljen valamit százszor lefújni.


Az újracsiszolást követően azonban már simán mentek a dolgok. Alapozás, fújás, összeszerelés. Ja, és az ezüst részek pedig kaptak egy csillámló, metálfényű bevonanot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...