2018. november 9., péntek

Minden, ami puffaszt jeligére


Fűszeres karfiol
1 fej karfiol

olívaolaj
pikáns fűszerkeverék
bors

Helsinkiben jártunk, amikor a heti dőzs és a mert megérdemeljük jegyében betértünk egy bisztróba. Zsolti rendelt egy vagány hamburgert, én viszont nem voltam húsos hangulatban, így egy karfiolos ételt rendeltem. Az első meglepetés akkor ért, amikor egy egész fej karfiol landolt előttem. A második pedig akkor, amikor kicsit sem unva rá az ízélményre, simán behabzsoltam az egészet. Nos, ezen az emléken elindulva igyekeztem ma reprodukálni az ízélményt.

Először is megmostam és megtisztítottam a karfiolt, majd ráhelyeztem egy kis tepsire. Megsóztam, megborsoztam, megszórtam a fűszerkeverékkel és megkínáltam egy kis olívaolajjal. Betettem a sütőbe, és aranybarnára sütöttem. Akkor jó, amikor már egy kicsit megpirul a külseje, a belseje viszont enyhén ropogós marad.


Párolt káposzta
ezt anyu készítette nagyjából az alábbi hozzávalókból:
1 fej lilakáposzta
alma
őrölt kömény
almaecet
bor

olaj

Tojásos babsaláta
1 konzerv fehérbab
1 konzerv vörösbab
2 szelet megsütött sütőtök
4 főtt tojás
2 savanyú uborka
1 salottahagyma
1 újhagyma
friss kapor
őrölt bors

A konzervekről leöntöm a levet és egy nagyobb tálba borítom. A többi hozzávalót felkockázom és hozzákeverem a babhoz. Fűszerezem és tálalom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...