2017. február 18., szombat

Quiche

tészta
10 dkg kukoricaliszt
2 dkg rétesliszt
6 dkg vaj
1 tojás


töltelék
4 tojás
1 dl tejföl
só, bors, curry
zöldségek: mustárkáposzta (pak choi/bok choy/kínai bordáskel/kínai fehérkáposzta), lila és narancssárga édesburgonya, sütőtök, díszítésként koktélparadicsom



A tészta hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom, és elrendezem a sütőformában úgy, hogy pereme is legyen. Mindezt iparkodva, mert minél jobban megolvad a vaj, annál jobban törik/ragad a tészta. A töltelékhez felverem a tojást, hozzákeverem a tejfölt és a fűszereket, ha szép homogén, hozzáadom a felvágott zöldségeket, keverek rajta még egyet, és az egészet beletöltöm az előre elkészített "tésztatálba". A tetejét paradicsomkarikákkal díszítem. Ha a tésztaperem túl magas lett, lejjebb hajtom. A töltelék egyébként egy icipicit meg fog emelkedni a sütéstől. Apropó sütés, nálam 190 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsült a quiche. Laktató és mennyei finom!

U.i. Nálunk most épp ilyen zöldségek voltak itthon, de bármi mással is elkészíthető. A kombinációknak csak a képzelet, illetve az éléskamra tartalma szab csak határt! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...