Pontosabban fűszeres grillzöldség salátaágyon chilis tofuval és kókusztejes zöldborsófőzelékkel.


Még pontosabban részletekért pedig jönnek a hozzávalók.
Hozzávalók:
Grillzöldség
csiperke
répa
petrezselyem gyökér
kelbimbó
édeskömény
cukkini
különféle fűszerek, fűszerkeverékek
só
olívaolaj
+ chilis tofu
Grillserpenyőben olívaolajon meggrilleztem a különféle fűszeres-sós olívaolajban megforgatott zöldségeket. Mind eltérő fűszerezéssel készült, egyszerre legfeljebb két fajta zöldség volt a serpenyőben (jókora adag készült!). A készen vett chilis tofu tömböt, közepesen vastag szeletekre vágtam, és szintén meggrilleztem.
Borsófőzelék
0,5 liter kókusztej
0k kg zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek rizsliszt
1 csokor friss petrezselyem zöldje
só
A kókusztejet felforraltam, hozzáadtam a zöldborsót, majd a vöröshagymás, és amikor roppanós-puhára főtt, besűrítettem a rizsliszttel. Miközben még egyet rottyant, sóztam, és a legvégén belekevertem a petrezselyem zöldjét. Mennyi finom!
Salátaágy
salátakeverék
tokaji balzsamecet csipkebogyóval
arany mazsola
szezámmag
chia mag
(ráadásként pár szem vörösbab, mert még maradt egy kicsi a tegnapi vacsiból)
Tálaláskor megágyaztam a salátakeverékkel, meglocsoltam egy kevés balzsamecettel, rászedtem a tofut és a grillzöldséget, mellé kanalaztam a sűrű főzeléket, majd a zöldségeket megszórtam a magokkal és a mazsolával.
Nyilván készítettem korábban is vegán ételeket, de ez az első, amit kifejezetten annak szántam! :)