2018. február 10., szombat

Harira, avagy marokkói csicseriborsó leves


Hozzávalók
2-3 ek olívaolaj
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
2 sárgarépa
2-3 szárzeller
30 dkg félkész csicseriborsó
30 dkg hámozott paradicsom konzerv
1 l víz
fűszerek: gyömbér, cayenne bors, római kömény, kurkuma, fahéj
tálaláshoz: tejföl (elhagyható), friss koriander


Olívaolajon megpároltam a felaprított hagymát, répát és szárzellert, megfűszereztem, majd hozzáadtam a csicseriborsót (lé nélkül!), végül a paradicsomkonzervet (a paradicsomokat előtte feldaraboltam). Miután rottyant egyet az egész, felöntöttem vízzel, és készre főztem. Tálaláskor egy jókora kanál tejfölt adtam hozzá, és megszórtam koriander zölddel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...