2018. február 10., szombat
Harira, avagy marokkói csicseriborsó leves
Hozzávalók
2-3 ek olívaolaj
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
2 sárgarépa
2-3 szárzeller
30 dkg félkész csicseriborsó
30 dkg hámozott paradicsom konzerv
1 l víz
fűszerek: gyömbér, cayenne bors, római kömény, kurkuma, fahéj
tálaláshoz: tejföl (elhagyható), friss koriander
Olívaolajon megpároltam a felaprított hagymát, répát és szárzellert, megfűszereztem, majd hozzáadtam a csicseriborsót (lé nélkül!), végül a paradicsomkonzervet (a paradicsomokat előtte feldaraboltam). Miután rottyant egyet az egész, felöntöttem vízzel, és készre főztem. Tálaláskor egy jókora kanál tejfölt adtam hozzá, és megszórtam koriander zölddel.