2012. november 21., szerda

Csipkebogyó szüret


Szombaton délután hárman egy óra alatt négy kiló csipkebogyót ágaskodtunk le a bokorról a kertünkben a komáromi szigeten, utána már otthon a melegben következett a tisztítgatás és a szárítás. Egy adag átköltözött hozzánk is, és ha ilyen tempóban folytatjuk a fogyasztást, biztosan nem tart ki a következő szüretig, de még a tél végéig sem! :)

Csipkebogyó tea:
A leforrázás és fogyasztás helyett érdemesebb hosszabb időre beáztatni a szemeket. Meglepően sok íz rejtőzik a szemekben, csak az első áztatás után jön a java! Persze én sem bírom ki, hogy ne essek neki, amint egy kis színt ereszt, így mindig utántöltőm vízzel a teás kancsót, és a következő pohár tea még finomabb lesz, mint az előző. ;)

+ Tippek:
Kevés vízzel koncentrátumot is készíthetünk, majd fogyasztáskor felönthetjük.
Ha hideg vízben áztatjuk, több marad benne a C-vitamin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...