2012. november 30., péntek

Tengeri gyümölcs és svéd egér

Hozzávalók:

fejes saláta
uborka
cékla (sült)
sütőtök
tengeri herkentyűk
magos mustár
méz
citrom

fokhagyma
vaj
olívaolaj
kenyér

A zöldségeket felaprítjuk és összekeverjük. A herkentyűket vajon megpároljuk, fokhagymával ízesítjük. Az öntethez a mustárt (óvatosan bánjunk vele, mert nagyon erős az íze), a mézet és a citromlevet kevés vízzel hígítva keverjük össze. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk (a pirítós sütőben megpirított kenyeret dörzsöljük be fokhagymával és csepegtessünk rá olívaolajat).

A kis "svédegér" a tavalyi dániai kirándulásom emléke. És hogy miért svéd, amikor dán? Mivel Malmöbe sokkal olcsóbban találtam repjegyet, mint Koppenhágába, tettem egy kis kitérőt, és a plusz városnézés alkalmával persze betévedtem egy antikvitás boltba. Ott szegődött hozzám ez a meglepően tömör svéd fémegér/fém svédegér.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...